Impachetarea transportului
Trebuie sa aveti la indemana urmatoarele:
cutii
marker sau carioca pentru notat
ziare si/sau hartie
o ruleta sau panglica pentru masurat
foarfece
Folositi cutii sau vase puternice care pot fi stranse cu siguranta. Cumparati cutii speciale pentru garderoba, farfurii si alte lucruri speciale.
Impachetati echipamentul audio-video in cutiile originale. Etichetati cablurile, iar in cazul in care scoateti suruburi (demontati), notati pe ele de unde provin pentru a nu le pierde ulterior.
Incercati sa nu impachetati mai mult de 50 de kilograme intr-o singura cutie.
Notati fiecare cutie si indicati din ce camera provin, daca obiectele din interior sunt fragile sau nu, daca ar trebui incarcata mai tarziu pentru a putea fi descarcata inainte.
Captusiti interiorul cutiilor cu ziare, hartie, prosoape sau carpe pentru a proteja elementele fragile din interior.
Impachetati cartile strans si legati-le intre ele pentru a evita ruperea cutiilor in timpul incarcarii sau descarcarii. Lipiti fundul acestora cu banda adeziva rezistenta.
Impachetati medicamentele in cutii aerisite.
Cele mai importante lucruri trebuie sa le tineti a
supra dumneavoastra (bani, bijuterii si alte obiecte valoroase).
Mutari cu copii
Sfaturi pentru mutari cu copiii.
Spuneti-le despre mutare cat mai curand posibil, nu cat mai tarziu. S-ar putea sa credeti ca cu cat timp au mai putin sa se gandeasca la mutare, cu atat va fi mai bine.
Discutand cu ei despre mutare, ii veti face sa se simta mai in largul lor, chiar daca nu veti reusi tot timpul sa le oferiti raspunsuri. Intrebarile lor va vor face sa stiti ce cred ei despre mutare, iar altele va vor oferi idei despre cum sa-i implicati in acest proces.
Atitudinea dumneavoastra in legatura cu mutarea ii va influenta si pe ei. Daca sunteti suparat pentru mutare, vor fi suparati si ei. Ganditi pozitiv, fiti entuziast si astfel veti reusi sa le imprimati aceasta atitudine si lor.
Cereti-le ajutorul. Ca orice parte importanta a familiei, si ei au dreptul sa decida asupra unei noi locuinte.
Asigurati-i ca pentru orice ajutor, oricat de mic, vor fi recompensati.
Mutari cu plante de casa
Ati investit mult timp in cresterea plantelor care va infrumuseteaza casa sau apartamentul, si acum doriti sa le mutati in noua locuinta.
Plantele au nevoie de un tratament special pentru a nu fi distruse in timpul transportului.
In general o firma de mutari nu accepta transportul acestora pe distante mai mari de 200 de km.
Contactati-ne cu cateva saptamani inainte si comunicati-ne detaliile in legatura cu transportul plantelor si nevoile acestora pentru a va da un raspuns.
Inaintea unei mutari trebuie sa curatati plantele de insecte si sa le mutati intr-un vas de plastic suficient de rezistent la transport.
Cu o zi inainte de transport, udati plantele normal, nu in exces, chiar daca va asteptati la temperaturi ridicate. Excesul de apa le poate fi fatal, mai ales iarna cand poate ingheta.
Plantele trebuie impachetate ultimele si despachetate primele dupa transport.
Mutari cu animale de casa
Mutari cu Animalele de casa
Uneori mutarile sunt obositoare si greu de suportat chiar si pentru oameni, insa in cazul animalelor este si mai dificil, deoarece acestea si-au petrecut intreaga viata in casa din care trebuie sa se mute.
Mutarile pot fi cu atat mai grele pentru animalele care nu au parasit niciodata locuinta ( de exemplu pisicile de casa ). In urma unei mutari, viata acestor animale se va schimba complet.
Sfaturi generale pentru mutari cu animale de casa.
Asigurati-va ca animalul de casa are asupra sa un medalion de identificare pe care sa fie trecuta adresa si numarul dumneavoastra. In caz de pierdere, poate fi identificat usor.
Nu uitati sa intrebati veterinarul de starea de sanatate a animalului si verificati carnetul de sanatate.
Cu putin timp inainte de mutari animalele pot fi nervoase din cauza activitatilor neobisnuite. Nu le scapati din privire pentru ca risca sa fuga, iar pentru zilele calduroase este recomandat sa le tineti aproape de dumneavoastra.
Alte sfaturi importante despre mutari cu animale.
Nu grabiti mutarea pana aproape de ziua transportului. Stabiliti lucrurile din timp, cu cateva saptamani inainte pentru a evita agitatia. Este foarte important ca animalele sa fie cat se poate de relaxate inainte de mutare.
Cu cateva saptamani inainte luati o copie cu vaccinurile animalului. Intrebati veterinarul despre complicatii ce pot aparea in timpul transportului si daca va recomanda sedative pentru animal. Intrebati veterinarul daca va poate recomanda pe cineva in apropiere de noua locuinta.